Booking får nye målgrupper til at overnatte i det fri

På Sydfyn har muligheden for at booke en shelter, uden at der kommer andre, fået nye grupper til at overnatte i det fri

Hjemmesiden Book en shelter rummer en række anderledes muligheder for overnatning i naturen. Her et madpakkehus med tilhørende shelter på Langeland.Foto: Book en shelter.

Det kan være en barriere for friluftsliv at dele shelterplads andre brugere. Det er erfaringen fra projektet Book en shelter. Her har man samlet en stor håndfuld sheltre på hjemmesiden www.bookenshelter.dk, hvor man kan booke en shelter og have det for sig selv. Det har vist sig at åbne op for nye brugergrupper, som ellers har holdt sig fra at overnatte i shelter, fordi de netop søgte oplevelsen alene.

Mere mageligt friluftsliv
På Book en shelter er samlet primært private sheltre, og der er tænkt i muligheden for et mere mageligt friluftsliv, for eksempel gennem muligheden for at leje grej, få brænde leveret og andre oplevelser som mad eller naturvejledning, der gør overnatning i det fri attraktivt for flere.

Brugerbetaling giver budget til videreudvikling
Sheltrene koster 35 kroner at booke. Udgiften til driften af hjemmesiden står Trente Mølle for. Indtægterne går til lodsejerne, der på den måde får et budget til at vedligeholde og udvikle sheltrene. 

Praksiseksempler