På Møn, Nyord og Bogø er flereeksisterende vandreruter udviklet og koblet sammen til den nye pilgrimsvandrerute Camønoen. Samlet under ét udgør Camønoen nu en 175 km lang vandrerrute, som skal tiltrække naturglade pilgrimsvandrere fra nær og fjern.
Læs mere om Camønoen og dens etaper her
Skiltning og hjemmeside
Camønoen er skiltet, og en fælles hjemmeside hjælper vandrerne med turplanlægningen. Formdilngen af turen er tilpasset forskellige typer af brugere. Brugerne kan enten planlægge turen selv ved at downloade Camønoens kort og informationer ud fra det, eller kontakte Camønobureauet og lade dem arrangere turen.
Danmarks venligste vandrerute
Camønoen er brandet som Danmarks venligste vandrerrute, hvor man kan opleve venlighed på mange måder: I mødet med naturen, kulturhistorien, gastronomien, stilheden, stjernehimlen osv., eller i mødet med andre eller sig selv. Camønoen tilbyder pilgrimsvandringer, familieture, ældrevenlige ture, gastronomiske vandringer og kontakt med et netværk af lokale ildsjæle.
Pauseområder understøtter oplevelsen
Camønoens 175 km lange rute er inddelt i 9 etaper, der alle har et velanlagt pauseområde: For eksempel indrettet specielt til cyklister, gangbesværede og kørestolsbrugere, samt med fokus på formidling af oplevelserne på ruten.
Født af lokale ildsjæle
Camønoen blev født af lokale ildsjæle. Siden landede idéen hos Museum Sydøstdanmark, der sammen med Vordingborg Kommune begyndte at arbejde med idéen og realisere projektet med midler fra Realdanias kampagne Stedet Tæller.