De nordiske guder bor ved Vikingecenter Fyrkat

Den mytologiske legeplads ved Fyrkat i Hobro stimulerer børns interesse for vikingetiden og den nordiske mytologi

Vikingecenter Fyrkat åbnede i 2011 en ny mytologisk legeplads, hvor børn har mulighed for at lege mellem de nordiske guder og få oplæst gudesagn.

Du kan læse flere eksempler på temalegepladser i hæftet 'Leg: Hæfter om friluftsfaciliteter nr. 2

Skulpturer forestiller nordiske guder og dyr
Pladsen indeholder en række skulpturer, der forestiller nordiske guder og dyr. 

Odins hest ”Sleipner” er et vippedyr, Thors gedebukke Tanngnjost og Tanngrisner er spændt for en stidsvogn, Midgårdsormen er en del af ophænget til en kæmpegynge, mens Odins to ravne Hugin og Mugin pryder legehus og svævebane. På pladsen findes også en fortællehytte, hvor man kan høre gudesagn, og en fortællebog, hvor man kan læse myter fra den nordiske mytologi.

Placeret i historiske omgivelser
Temalegepladsen ved Fyrkat er placeret i historiske omgivelser tæt på en rekonstruktion af en tidligere vikingeborg. Pladsen er afgrænset fra omgivelserne og hele området er dækket af faldunderlag.

Pladsen stimulerer børns interesse for vikingetiden
Den mytologiske legeplads henter sin inspiration fra vikingetiden og ønsker at stimulere børns interesse for historien. Pladsen er hegnet og indeholder overvejende legeredskaber, hvor legen bliver inspireret gennem redskabets udformning og iboende fortælling. Pladsen kræver understøttende formidling.

Praksiseksempler