Fluepapir og danmarkskendt strand

Lige siden Bellevue Strand blev åbnet i 1932 har den 700 meter lange, kunstige sandstrand givet den tilnavnet ’fluepapiret’, fordi de badende gæster lå meget tæt side om side.

Bellevue Strand 1951: Omklædningsteltene står på snorlige rækker på stranden nord for København. Foto: Walther Månsson Denmark / Scanpix

Med omkring en halv million besøgende på kun 700 meter strand er Bellevue Strand vel nok Danmarks mest kendte strand. 

Læs eventuelt mere om stranden og dens faciliteter til de badende på hjemmesiden her

Mere end blot en strand

I dag er det dog ikke kun badevandet og plænen, som tiltrækker folket. Strandens gode badebroer og de to beachvolleybaner er også blevet særdeles populære. 

De to beachvolleyballbaner står i dagtimerne til fri afbenyttelse for alle strandens gæster. I aftentimerne kl. 17.00 – 21.00 er banerne reserveret af klubber, hvor der bliver spillet på fire baner.

Foruden den kunstige sandstrand omfatter strandparken også en stor græsplæne - Staunings Plæne - opkaldt efter en tidligere statsminister. Her bliver tæpperne i stort omfang spredt ud til picnic, ligesom der søges ly for solen med en god bog under træernes skygge.

På plænen finder man også Den Gule Cottage, der er tegnet af Gottlieb Bindesbøl, og i dag er indrettet til restaurant i den mere eksklusive ende. 

På selve strandarealet finder man en række servicebygninger, som Arne Jacobsen i sin tid har tegnet. Der er i dag blandt andet indrettet med café, kiosk, brusebad og omklædningsfaciliteter. 

Arne Jacobsen designede også de blåstribede livreddertårne, der i dag er et kendt vartegn for stranden.

Praksiseksempler