Fra klitplantage til aktivitetsområde

Gateway Blokhus er overskriften på en række initiativer, som har gjort Blokhus Klitplantage til et aktivitetsområde, hvor alle kan deltage

Pandrup Gymnastik- og Ungdomsforening har taget Gateaway Blokhus i Hune-Blokhus Klitplantage til sig

Blokhus Gateway giver gode muligheder for at være aktiv i naturen. Men kan også bruges til leg, madlavning og afslapning. 

Du kan læse mere om projektet og lignende faciliteter i publikationen 'Motion og sundhed: Hæfter om friluftsfaciliteter nr. 3' (pdf, åbner i nye vindue)  

Mange faciliteter og målgrupper i spil
På pladsen findes naturlegeplads, aktivitetsplads, picnicområder, grillpladser - og en naturbageovn. Den er også udgangspunkt for flere forkellige ruter: Mountainbikerute, cykel- og vandreruter, crossfitnessrute, sundhedsspor og skiløjpe (om vinteren). Skoven rummer også rideruter med separat parkeringsplads og gode pladsforhold til de, der kommer med hestetrailer.

Langstrakt proces og mange aktører i spil
Mange projekter, aktører og finansieringskilder har været i spil. Det har ikke været uden udfordringer. Ikke mindst i forhold til koordination af de mange interesser og aktiviteter på kryds og tværs. 

Det er lykkedes at skabe et meget stort lokalt engagement, hvor det lokale erhvervsliv og frivillige, har spillet en aktiv rolle. Hvor især Pandrup Gymnastik- og Ungdomsforening har været en væsentlig drivkraft i både udvikling og afvikling af en lang række aktiviteter.

 

Praksiseksempler