Sheltre med prikker af lys

Ved Millinge Klint er opført en landsby af sheltre i et markant anderledes design

De runde vinduer får lyset til at danner prikker. Foto: Bookenshelter.dk

På kysten ved Millinge Klint på Fyn er bygget syv sheltre i et design, der adskiller sig tydeligt fra klassiske sheltre. Karakteristiske runde huller i træbeklædningen lukker lyset og naturen ind. Flere af sheltrene er i to plan, og et af de høje sheltre har fugleudkigsplatform på toppen. 

Parterne bag konceptet
Konceptet for de arkitektonisk nyskabende opholds- og overnatningsfaciliteter er udviklet af Naturturisme I/S i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden, fire sydfynske kommuner og en gruppe brugerrepræsentanter.

Arkitekttegnede sheltre
De første skitser blev udført af Praksis Arkitekter, Troense. Efterfølgende har LUMO Arkitekter, Aarhus, videreudviklet design, funktionalitet og bygbarhed.

Plads til det store fællesskab
Sheltrene ved Millinge Klint drives af Faaborg-Midtfyn Kommune og naturskolen Trente Mølle. De bookes på forhånd mod en beskeden brugerbetaling. Der er samlet 33-37 pladser, hvilket gør pladsen anvendelig for grupper som for eksempel skoleklasser. Samtidig er der toiletbygning, bålhus og brændefyret sauna. 

Kystnær overnatning
Sheltrene ved Millinge Klint er placeret 30-50 meter fra kysten. Man kommer til vandet ad en trappe designet med integrerede siddepladser. Ved kysten er der etableret en bade- og friluftsbro. 

Praksiseksempler