Transparent fugletårn i lærketræ

Tobias Jacobsen har designet Fugleværnsfondens fugletårn ved Nivå Bugt Strandenge. Et klassisk koncept for et fugletårn, hvor der er kræset for æstetikken både i materialevalg og udførelse

Et enkelt og luftigt fugletårn designet af Tobias Jacobsen. Foto: Claus Kesby.

Fugletårnet er bygget i lærketræ, der med naturens patina får et afdæmpet udtryk med et diskret sølvskær. Den luftige, enkle konstruktion er formgivet af industriel designer MDD, Tobias Jacobsen, i samarbejde med tømrermester Hans Meilstrup og Fugleværnsfonden.

Transparente sider
Modsat traditionelle fugletårne er væggene ikke massive, men bygget af lister. Det får tårnet til at virke transparent, fordi man nede fra jorden kan man se himlen gennem tårnets listevægge.

I hæftet 'Oplevelse og opdagelse' finder du flere eksempler på fugletårne og andre friluftsaktiviteter til naturopdagelse og naturoplevelse

Stabil konstruktion
Tårnet er 3,5 meter højt og kan holde op til 50 personer. Underkonstruktionen er ekstra stærk, så tårnet står fast i jorden uden at vibrere, også når mange opholder sig i tårnet samtidig. 

Friluftsrådet, 15. Juni Fonden og Det Europæiske Fællesskab samt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af Fugleårnet i Nivå Bugt Strandenge.

 

 

Praksiseksempler