Ledelse af frivillige - en håndbog

Håndbogen retter sig til folk, der gerne vil forstå og mestre ledelse af frivillige

Forfattere: 
Rie Frilund Skårhøj og Dorte Kappelgaard
Årstal: 
2011
Udgiver: 
Ankerhus Forlag
ISBN (papir): 
978-87-89303-46-8

'Ledelse af frivillige - en håndbog' er målrettet ledere af frivillige - hvad end det er som ansat eller som frivillig. Bogen fokuserer ikke direkte på frivillige i friluftslivet, men overvejelserne og redskaberne i bogen er alment relevante og direkte anvendelige.

Anvendelige redskaber
'Ledelse af frivillige' tager udgangspunkt i, at 1,5 mio. danskere udfører frivilligt arbejde, og at der er stort potentiale i at lede frivillige bedst muligt. Ledelse forstås som evnen til at motivere de frivillige til at udføre deres frivillige arbejde bedst muligt. 
Se kapitlet om motivation af frivillige fra bogen 'Ledelse af frivillige - en håndbog'

Bred og grundig håndbog
Emnemæssigt spænder bogen bredt over emner som motivation, teams, hvervning, konflikthåndtering, mødeledelse  og værdier. Samtidig er der kapitler om selvledelse, lederudvikling og organisationsudvikling. Grundlaget for bogen er cirka 30 interview med frivillige, interview med ledere og observationer i en række frivillige danske organisationer.

Nye redskaber til ledelse af frivillige
Forfatterne bag bogen byggede i 2014 videre på arbejdet med opfølgeren 'Nye redskaber til ledelse af frivillige i praksis' sammen med Esther Skov Rygaard. For at understrege bogens tema om frivillighed lavede forfatterne det eksperiment, at bogen skulle udarbejdes af frivillige.
Se første kapitel af bogen 'Nye redskaber til ledelse af frivillige' her

Bogudgivelserne og forfatternes arbejde med frivillige kan du læse mere om på www.ledfrivillige.dk  

 

Viden Lærebøger og værktøjer