Mountainbike - inspirationskatalog til reducering af konflikter i naturen

Friluftsrådets inspirationskatalog 'Mountainbiking' samler en række afprøvede initiativer, der giver færre konflikter mellem MTBere og andre brugere i naturen

Årstal: 
2016
Udgiver: 
Friluftsrådet

En analyse fra Friluftsrådet af danskernes brug af naturen har vist, at selv om brugerne af den danske natur generelt er tilfredse, kan mødet med mountainbikere i skoven skabe generende oplevelser for nogle besøgende i skoven. Det er baggrunden for 'Mountainbiking - inspirationskatalog til reducering af konflikter i naturen'.
Se hele inspirationskataloget (pdf)

Inspirationskataloget prioriterer tiltag, der er afprøvet og har vist en effekt på antallet af konflikter mellem mountainbikere og andre besøgende i skoven. En række organisationer og foreninger har været involveret i arbejdet med idekataloget for at sikre fokus på tiltag, der har effekt på antallet af konfilkter.  

Fem slags initiativer til færre konflikter mellem MTBere og andre besøgende i skoven
Initiativerne inddeles i fem kategorier:

1. Dialog med brugere
2. Netværksopbygning
3. Mountainbikestier
4. Skiltning
5. Kampagner

En af konklusionerne i inspirationskataloget er, at man opnår de bedste resultater ved at kombinere de forskellige tiltag. Det kunne for eksempel være at sætte initiativer i gang, som skal skabe dialog samtidig med at man anlægger nye MTB-stier. 

Udgivelsen er en del af en serie inspirationskataloger fra Friluftsrådet om reducering af konflikter i naturen. Se også inspirationskataloget om løse hunde

Viden Undersøgelser og evalueringer Lærebøger og værktøjer