Den blå rute i Rude Skov

Når der anlægges særlige spor til mountainbike i statsskovene, sker det ofte i samarbejde med passionerede frivillige

Frivillige videreudvikler den blå MTB-rute i Rude Skov

Mountainbikekørsel er blevet en populær og udbredt sport i skovene. For at skabe et mere lovligt og udfordrende alternativ til de almindelige stier og veje, man gerne må køre på, etableres der en del særlige spor til mountainbikekørsel i mange statsskove.

Frivillige støtter sagen
Det blå spor i Rude skov er et eksempel på et særligt spor til mountainbikekørsel. Det er bygget i samarbejde med frivillige og lokale mountainbikeklubber. Arbejdet er etableret i et særligt sporlaug, der tager sig af vedligehold og nybygning af sporet. Sporlauget planlægger løbende arbejdsdage, hvor frivillige efter evne og lyst bidrager til et bedre spor. Arbejdet skal også være med til at minimere eventuelle konflikter med andre gæster i skoven.

Du kan finde mere om faciliteter til mountainbike i publikationen 'Motion og sundhed: Hæfter om friluftsfaciliteter nr. 3'  

Frivillig forening med passion for MTB-spor
Sporet er anlagt af Trail Builders Copenhagen, som er en frivillig forening, der arbejder for at udbrede kendskabet til bæredygtige MTB-spor, med støtte fra Naturstyrelsen og Svend Bech A/S Landskabsentrepenører.

 

Praksiseksempler