Events i naturen på en bæredygtig måde

Se eksempler på hvordan man kan tilrettelægge events og større sportsbegivenheder i naturen på en bæredygtig måde, som skåner naturen mest muligt

Når naturen danner ramme om events og større sportsbegivenheder, giver det en række udfordringer med fx affald og slid. Men har man fokus på bæredygtighed tidligt i planlægningen, ligger store og nemme grønne løsninger lige for. Det kan være alt fra affaldssortering til brug af postevand i stedet for vand på flaske.

Bæredygtighed med naturen som stadion
Ved VM i kano og kajak 2013 arbejdede Dansk Kano- og Kajakforbund aktivt med at vise hvordan miljøtiltag kan integreres i en store events, hvor naturen fungerer som ’stadion’.

Indsatsen er beskrevet og evalueret i rapporten i en rapport fra Dansk Standard, som fortæller om, hvad der blev planlagt, hvad der reelt blev gennemført og hvad der fremadrettet kan gøres bedre. Affald og forplejning var de områder, der blev lagt mest vægt på og som var mest synlige under eventen.
Se hele rapporten om Kano- og Kajakforbundets grønne indsatser ved VM i kano og kajak

Grønne kapitler i eventguiden
Sport Event Danmarks eventguide har i samarbejde med DIF samlet en række tips til at gøre events bæredygtige i guidens 'grønne kapitler', hvor du også finder links til mere viden om bæredygtige event:
Se de grønne kapitler i Sport Events Danmarks Eventguide

 

Viden Undersøgelser og evalueringer Dokumentation og udviklingsarbejde