Af sted på tur med poster i skoven, parken og byen

Med projektet ’Find vej i Danmark’ har Dansk Orienterings-Forbund udviklet et frilufts- og formidlingskoncept med afsæt i orienteringsløb målrettet både borgere og lærere 

Med projektet Find vej i er opsat mere end 7500 faste orienteringsposter landet over.
Med projektet Find vej i er opsat mere end 7500 faste orienteringsposter landet over.

Find vej i Danmark er et frilufts- og formidlingskoncept med afsæt i orienteringsløb. Gennem projektet har Dansk Orienterings-Forbund startet og synliggjort en række orienteringsruter landet over, som kan bruges også uden at være medlem af en klub. De tilbud og redskaber, der er udviklet i projektet, gør det gratis og tilgængeligt for alle at komme på en anderledes tur i skoven, parken og byen.

Skattejagt i skoven
Her løber eller går deltagerne fra post til post som en form for skattejagt og lærer samtidig at aflæse terrænet og orientere sig i naturen undervejs. På den måde bliver der mulighed for at opleve ikke kun de brede grusstier, men også de meget mindre spor og trædestier.

Se mere om projektet på hjemmesiden for Find vej i Danmark

Digitalt og analogt
Konceptet ’Find vej i’ er udviklet, så det kan bruges både digitalt fx med Find vej Tur-app'en og analogt, hvor man finder vej på egen hånd fra post til post ud fra et kort. I alt er samlet mere end 275 orienteringskort, hvor de poster, man skal finde, er indtegnet. Der er samtidig udsat over 7500 faste poster i Danmark.

Dansk Orienteringsforbund står bag projektet Find vej i, som er støttet af Nordea-fonden, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund.

Se projektets informationsfolder målrettet til borgere

Se informationen til lærere, der gerne vil arbejde med ’Find vej i’

Praksiseksempler