Skolen skal ud i virkeligheden - og virkeligheden ind i skolen

Skolen i virkeligheden er en samling af forskellige formidlingstilbud, som skal gøre det nemt for den enkelte lærer at undervise virkelighedsnært og vedkommende

Skolen skal ud i virkeligheden, og virkeligheden skal ind i skolen. Det er udgangspunktet for læringskonceptet Skolen i virkeligheden, som blev startet i 2012 i Fredensborg Kommune.
Se mere om Skolen i virkeligheden

Virkelighedsnær og vedkommende undervisning
Målet med Skolen i virkeligheden er at skabe virkelighedsnær og vedkommende undervisning for eleverne. Det sker blandt andet gennem tætte partnerskaber mellem kommunen og private virksomheder, foreninger og natur- og kultur organisationer. Samarbejdspartnerne spiller ind med inspiration, viden og interessante undervisningssteder. På den måde kobles undervisningen tæt med virkelighedens udfordringer inden for alle fag. Skolen i virkeligheden skal gøre det nemt for den enkelte lærer at finde emner, oplevelser og inspiration til virkelighedsnære udeskoleforløb.

Udbredt til hele landet
Skolen i virkeligheden startede i Fredensborg Kommune, og konceptet blev senere åbnet op for resten af landets kommuner.

 

Praksiseksempler