Privat skov giver plads til friluftsliv og formidling

På Fyn har den private ejer af Pipstorn Skov indgået en tiårig aftale med Faaborg-Midtfyn Kommune om udviklingen af friluftslivet i skoven

Hvordan kan en privat skovejer samarbejde med frivillige om udvikling af nye friluftsoplevelser i skoven? Det kommer projektet Pipstorn Skov til at vise. Her har skovejer Ditlev Berner lejet skovens rekreative rettigheder til Faaborg-Midtfyn Kommune i 10 år fra 2015. Nu er planen, at friluftslivet i skoven skal udvikles i tæt samarbejde med frivillige.

Følg udviklingen af Pipstorn Skov her på Faaborg-Midtfyns hjemmeside

Samarbejde med selvstyrende frivillige
Som demonstrationsprojekt skal Pipstorn Skov afklare, hvordan forskellige interessenter kan skabe et frugtbart og værdifuldt samarbejde om at udvikle nyt friluftsliv. Brugerråd og selvstyrende frivillige grupper får stor indflydelse på den rekreative brug af skoven. Alle grupperne af frivillige skal virke side om side i skoven til gavn for alle parter. Der er altså ingen, der får fuld råderet over skoven. 

Nye faciliteter i privat skov
Pipstorn Skov skal udbygges med blandt andet:

  • Bålhytter/madpakkehuse
  • Bord og bænkesæt
  • Stammer langs stierne til hvile, træning og leg
  • Grejbank og brændeskur
  • Natur-motorik-bane
  • Afmærkede poster til ruter, opgaver eller information om stedet

Målet med projekt Pipstorn Skov
Målet med projkett Piptorn Skov er at udbygge de rekreative muligheder i skoven og gøre dem let tilgængelige for de lokale borgere, besøgende, institutioner osv. På den måde er det håbet, at Pipstorn Skov skal være med til at højne folkesundheden, bosætningen og turismen i form af friluftsliv til alle.

 

Praksiseksempler