Ældres motiver for friluftsliv

Videnbladet viser, hvordan motion og det at lære om naturen er vigtige elementer i ældres motiver for friluftsliv

Forfattere: 
Jette Hansen-Møller og Berit Charlotte Kaae
Årstal: 
2010
Udgiver: 
Videntjenesten, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
ISBN (papir): 
6.3-3

Videnbladet 'Ældres motiver for friluftsliv' sætter fokus på ældres motiv for friluftsliv i landskabet og byparker. Fælles for ældre og yngre er, at naturoplevelser er det vigtigste motiv for at dyrke friluftsliv. Andre motiver for friluftsliv er også stort set vægtet en uanset alder, men der er alligevel forskellige i motiverne:

  • Muligheden for at lære om naturen er et vigtigere motiv for ældre end for yngre
  • Betydningen af motion som motiv for besøg i landskabet stiger med alderen: Flere ældre end yngre lægger vægt på muligheden for at få motion og vise andre og sig selv, at man stadig kan klare sig fysisk.
  • Færre ældre end yngre er motiveret af behov for fred og ro - og for de ældre er muligheden for at møde nye mennesker ved naturoplevelser vigtigere end at tilbringe til med familie og venner.

Se hele videnbladet 'Ældres motiver for friluftsliv'

Fysisk aktivitet og naturfortællinger
Konklusionerne i videnbladet peger på, at hvis man som forvalter eller anden initiativtager vil fremme ældres friluftsliv, kan man for eksempel tilbyde ture til mindre grupper af ældre guidet af en person, der både kan fortælle om naturværdierne i et bestemt område og instruere passende fysiske aktiviteter.

Der findes en række andre videnblade om friluftsliv udgivet af Videntjenesten. Du kan få adgang til at se flere videnblade, hvis du tegner abonnement hos Videntjenesten.

Viden Undersøgelser og evalueringer