Friluftsliv for børn med handicap: Skjoldungeklubben

Hvordan kan man hjælpe børn med handicap til at komme ud i naturen og få oplevelser sammen? Det bliver afprøvet i praksis i projektet Skjoldungeklubben. 
 

Forfattere: 
Morten Kjelmann og Tine Soulié
Årstal: 
2018
Udgiver: 
Handicapidrættens Videncenter
ISBN (papir): 
978-87-90388-23-2

Skjoldungeklubben er en naturoplevelsesklub for 5-15-årige børn med forskellige typer af handicap. Her mødes seks – otte familier en søndag om måneden i et bål- og shelterhus ved Avnstrup i Lejre til tre - fire timers natur- og friluftslivsaktiviteter. Ideen er at støtte en række familier med børn med handicap i alderen 5 – 15 år i at komme ud i naturen og få gode, berigende oplevelser sammen, som kan støtte børnenes udvikling.

Konkrete ideer til tilgængeligt friluftsliv

Skjoldungeklubben er et udviklings- og pilotprojekt, og erfaringerne er samlet i en rapport, hvor man kan dykke ned i projektets specialpædagogiske og didaktiske metoder og læse om, hvordan man etablerer tilgængelige bål- og shelterhuse. 
Se hele rapporten ’’Skjoldungeklubben – en naturoplevelsesklub for børn med handicap og deres familier”

Klubben drives af frivillige i samarbejde med Red Barnets naturvejleder, Morten Kjelmann, som er projektleder for klubben, og Tine Soulié fra Handicapidrættens Videnscenter, som er konsulent på projektet.

Pilotprojektet er med støtte fra Kavlifondet, Foreningen Roskilde Festival, Naturstyrelsen Vestsjælland, Lejre Kommune og Nationalpark Skjoldungernes Land. 

 

Praksiseksempler Viden Dokumentation og udviklingsarbejde