Handicapvenligt shelter

Bo- og aktivitetscentret Jonstrupvang har bygget et handicapvenligt shelter som ramme om friluftsoplevelser for centrets spastiske beboere

Den ene facade har to store skydelåger. Foto: Lasse Skafte.

Jonstrupvang rummer boliger og aktiviteter for spastikere. Med et handicapvenligt shelter er det blevet muligt at udnytte centrets naturskønne beliggenhed ved Hareskoven til oplevelser for beboerne.

Spastiske beboere deltog i udviklingen af shelteret
Inspirationen til at bygge et shelter kom fra beboerne. De har gennem en årrække været på friluftstur til Norge, hvor de har overnattet i en hytte, de kalder Vikingehytten. Sådan en ville de også gerne have hjemme i Jonstrupvang. Forstander Kim Frederiksen bakkede op om ideen, og rejste pengene gennem Region Hovedstaden. Beboerne har fra start været inddraget i samarbejdet med arkitekterne.

Designet til kørestolsbrugere
Shelteret er designet med plads til at komme rundt med kørestole indenfor. Der er indlagt strøm til handicaplifte og senge. Et bålsted sikrer varmen og gør, at shelteret er i brug året rundt til arrangementer og mad over bål. Shelteret er tegnet af arkitekterne Jens Jacob Jul og Lasse Skafte. Til arrangementer kan shelteret rumme op til 50 personer. Til overnatning er der plads til seks beboere plus hjælpere.

Se flere billeder og tegninger af det handicapvenlige shelter
Begge arkitekter bag shelteret har ekstra informationer, tegninger og billeder tilgængelige:
Lasse Skaftes hjemmeside
Jens Jacob Juls hjemmeside

Praksiseksempler