Unge og voksne med handicap – friluftsliv på højskole

Egmont Højskolen tager et særligt ansvar for mennesker med fysisk handicap, og har friluftsliv som et af sine hovedfag, hvor alle kan deltage, uanset fysiske forudsætninger

Egmonthøjskolen har med deres adventurelinje mange års erfaring med naturoplevelser for mennesker med handicap. Foto: Egmont Højskolens adventurelinje.

På Egmont Højskolen har hver fjerde elev handicap og brug for omfattende personlig hjælp.  Højskolen har mange års erfaring med handicappede og naturoplevelser gennem skolens arbejde med friluftsliv. Friluftsliv er et hovedfag på skolen, og undervisningen er tilrettelagt, så elever med handicap kan deltage i friluftsliv på lige fod med alle andre.

Hjælpemidler til friluftsliv for mennesker med handicap
Egmont Højskolen råder over en lang række hjælpemidler, der gør det muligt at få alle med i friluftsliv: Specielle vogne til kørestolsbrugere, specielle klatreseler og andet udstyr. Undervisningen er tilrettelagt med fokus på, at alle hjælper alle, og at ingen er i mål, før alle er kommet frem. Teambuilding og samarbejde er derfor vigtige emner på hovedfaget friluftliv.

Læs mere om hovedfaget Friluftsliv Egmont Højskolen

Praksiseksempler