Skilte skal øge sikkerheden for MTBere

Naturstyrelsen, Danmarks Cykle Union og DGI er gået sammen om et fælles skiltedesign der tydeligt skal vise mountainbikere hvilken sværhedsgrad de enkelte spor har

Med et fælles skiltedesign skal sikkerheden øges i mountainbikesporten, så alle ryttere nemt kan se, hvad det enkelte spor kræver af dem.
Med et fælles skiltedesign skal sikkerheden øges i mountainbikesporten, så alle ryttere nemt kan se, hvad det enkelte spor kræver af dem.

Nye skilte skal gøre det helt klart for mountainbikere, hvad det enkelte spor kræver af dem. Naturstyrelsen, Danmarks Cykle Union og DGI er gået sammen om et fælles skiltesystem, hvor simple piktogrammer viser det enkelte spors sværhedsgrad - ligesom det er kendt fra skisporten. På den måde skal antallet af ulykker i mountainbikesporten bringes ned. 
Se skiltemanualen for de nye mountainbikeskilte her hos Naturstyrelsen

Stigning i antallet og udøvere og flere alvorlige ulykker
Baggrunden for det nye samarbejde om MTB-skilte er, at i takt med at stadig flere kører på mountainbike, stiger antallet af ulykker. Der findes endnu ingen samlet landsdækkende oversigt over antallet af ulykker, men Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital har registreret en firdobling af antallet af MTB-skader siden 2008. Især mænd mellem 35 og 50 år er udsatte.
Blandt mange andre aktører sætter DGI nu fokus på hvordan sikkerhed i mountainbikesporten kan forbedres

 

Praksiseksempler